UFC

‘Borim se cijeli život i vrlo sam siguran u sebe. Donosim arsenal vještina za koje on nije spreman‘

Robert Whittaker

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Robert Whittaker smatra da posjeduje sve potrebne alate za pobjedu nad Khamzatom Chimaevom

Robert Whittaker povratio je samopouzdanje pobijedivši jednoglasnom sudačkom odlukom Paula Costu na UFC 298 priredbi i sada gleda prema novom izazovu - u liku Khamzata Chimaeva - s kojim će odmjeriti snage na u glavnoj borbi večeri Fight Night "eventa" 22. lipnja u Rijadu. Prema riječima Dane Whitea, pobjednik ovog okršaja trebao bi biti sljedeći izazivač za naslov prvaka srednje kategorije, a "The Reaper" je uvjeren kako raspolaže svim potrebnim alatima za pobjedu nad "Borzom".

"Ključno je da izađem i nametnem mu svoj plan igre pa da vidimo kako će se on prilagoditi meni. Donosim arsenal vještina za koje on nije spreman", rekao je 33-godišnji borac u razgovoru za ESPN Australia pa nastavio:

"Najsigurniji put do pobjede jest ne igrati na ono što je njegova snaga, odnosno ne sudjelovati u hrvanju, ali ga se ne treba ni bojati. Mogu se boriti s najboljim hrvačima, to sam pokazao i dokazao. Iako definitivno mislim da je on vrlo opasan u tom segmentu, borim se cijeli život i vrlo sam siguran u svoje vještine. Čak i ako to bude čista hrvačka ili jiu jitsu borba, držat ću se i tražiti pobjedu na taj način".

Whittaker, također, ističe tjelesnu pripremljenost odnosno iskustvo kojim raspolaže kao svoje potencijalne prednosti u odnosu na Chimaeva.

"Bit će to borba na pet rundi, a ja sam bio u puno takvih i nitko me nije završio, pa da vidimo kako će i ovo proći. Činjenica je da imam iskustva u 25-minutnim borbama i da mogu izdržati teške borbe u tom trajanju. Svatko tko je bio u teškim borbama na pet rundi shvaća koliko je to drugačije, čak i u smislu samih priprema. No, iako mislim da imam prednost u pogledu iskustva i staža, očekujem da će i on biti spreman. Priča se da Khamzat pada, da je umoran, kako borba odmiče, ali možemo pretpostaviti da čini sve što je u njegovoj moći da postigne učinkovit tempo i da bude dobar svih 25 minuta. Očekujem, dakle, Khamzata koji se može boriti svih 25 minuta, ali da, na papiru, prednost je na mojoj strani", zaključio je bivši prvak.

Linker
03. svibanj 2024 12:09