EKSPLOZIVNA BETH

Gard ove pjevačice kao koruplentne punky Madonne je neodoljiv, s tom razlikom što ona razvaljuje i glasom

Beth Ditto

 Rob Kim/Getty Images/Profimedia/Rob Kim/getty Images/profimedia
Možemo Gossipu uoči nastupa na INmusicu poželiti dobrodošlicu i povratak u akciju iako se ni ‘Real Power‘ ne može mjetiti s albumom ‘Standing In The Way of Control‘

Na papiru mješavina punka i soula kojom je trio Gossip, predvođen eksplozivnom pjevačicom Beth Ditto, banuo na scenu prije zamalo četvrt stojeća nije trebao funkcionirati, ali jest i to savršeno, naročito na trećem, prijelomnom albumu "Standing In The Way Of Control" (2006). Kroz naredne albume, a naročito na nedavno objavljenom, šestom po redu "Real Power", ponovo u produkciji Ricka Rubina, Gossip funkcionira kao savršeno podmazana disco-funk mašina s "otpuhat ću ti kućicu" glasom superglasne Beth Ditto.

S obzirom na pauzu dugu dvanaest godina, koju je Beth popunila tek solo albumom "Fake Sugar", možemo Gossipu uoči nastupa na INmusicu poželiti dobrodošlicu i povratak u akciju iako se ni "Real Power" ne može mjetiti s magnitduom albuma "Standing In The Way of Control". Zauzvrat, noge na ovakvu glazbu rade same od sebe, a i gard Beth kao koruplentne punky lesbian Madonne je neodoljiv s tom razlikom što ona razvaljuje i glasom, a ne samo pojavom i imidžem. Dopada mi se i što je Rubin u produkciji podsjetio i na sezu trija Gossip s girl pop grupama 60-ih, a premda povremeno nedostaje raznovrsnosti, mada ne za moj ukusu, "Real Power" je prava alter-disco ploča za one koji ne vole plesati na suvremene i bezlične electronic dance-pop hitove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 13:33