A BILI SU PRIJATELJI

Kakav će ovo rat biti: ‘Beckham tuži Marka Wahlberga, kaže da mu je ukrao 8 milijuna funti, evo kako‘

U studenom 2020. sklopio je ugovor s F45, promovirao njihove treninge i opremu, a na kraju je ostao bez obećanih dionica

Mark Wahlberg i David Beckham

David Beckham tuži hollywoodskog glumca i fitness gurua Marka Wahlberga nakon što je posao u kojem je nogometaš promovirao zvijezdin fitness brend propao i navodno oštetio nogometnu legendu za osam milijuna funti piše Daily Mail.

Beckham (48) tuži glumca i njegove poslovne suradnike nakon što je partnerstvo s F45, u kojem je veznjak promovirao vlastiti asortiman personaliziranih treninga, propalo zbog dionica za koje je tvrdio da su mu obećane.

Slučaj je aktivan već nekoliko godina nakon što su Beckham i legenda golfa Greg Norman podnijeli tužbe protiv F45 na sudu u Kaliforniji u listopadu 2022. Sudac je nakon nekog vremena navodno odlučio da slavni sportaši tužbe moraju podnijeti odvojeno.

Beckhamova tvrtka, David Beckham Ventures Ltd (DBVL) ranije je tražila odštetu od čak 18,85 milijuna dolara prema izvješćima od prošle godine. U novoj tužbi traže odštetu izravno od Wahlbergove Mark Wahlberg Investment Group kao i od osnivača F45 Adama Gilchrista i Roba Deutscha.

image

Mark Wahlberg

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

Beckham i Wahlberg postali su prijatelji nakon što su se nogometaš i njegova obitelj preselili u Los Angeles 2007. kada je potpisao ugovor za Major League Soccer side LA Galaxy.

Zatim je pristao postati globalni ambasador australskog brenda F45 u studenom 2020. sa sjajnim fotografijama koje ga prikazuju kako vježba koristeći brendiranu opremu u jednom od njegovih fitness centara. Također je podijelio neke objave na svom Instagramu promovirajući F45 svojim milijunima pratitelja kao dio dogovora. Postovi su u međuvremenu izbrisani.

DBVL navodi da je obećano kako će se dionice tvrtke podijeliti i staviti na tržište početkom 2022., ali to se dogodilo tek mjesecima kasnije kada je već cijena jedna dionice pala s 12 na tri dolara. Ovime se prekršio prvotni dogovor koji je nogometaš imao s tvrtkom. Beckhamovi odvjetnici tvrde da ga je to koštalo čak 8,5 milijuna funti potencijalnog profita.

image

David Beckham

Rich Storry/Getty Images Via Afp

The Sun izvještava da Wahlberg i njegovi suoptuženici nastoje odbaciti optužbe za prijevarno ponašanje kao neutemeljene i neopravdane.

Cijena dionice F45 u SAD-u nikada nije bila viša od one početne koja je iznosila 16 američkih dolara. One sada vrijede samo 15 centi, prema najnovijim tržišnim podacima, a tvrtka zatvara poslovnice u nekoliko zemalja, uključujući njezinu rodnu Australiju, SAD, UK i Irsku. Wahlberg je postao manjinski dioničar u F45 2019. nakon što je kupio udio u tvrtki preko svoje investicijske grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 23:36