NASTRADALA I KIM

Tayor Swift nema milosti, pokopala bivše na novom albumu: Jedan pobjegao s mreža, drugog brani tetka...

Fanovi Taylor Swift sigurni su da se neke nove pjesme odnose na Mattyja Healyja, Joea Alwyna i Kim Kardashian
 Robyn Beck/Afp

Pjevačica Taylor Swift objavila je novi album „The Tortured Poets Department”, a svega nekoliko sati kasnije pustila je i drugi dio pod nazivom „The Anthology”. Ovaj dvostruki album tako na kraju ima čak 31 pjesmu, gotovo dvostruko više nego što se očekivalo na početku. Kako piše The Sun, Taylor se do sad u svojim pjesmama ‘obračunavala s 14 bivših dečkiju. Izdvojili smo dvije pjesme s novog albuma u kojima se obraća, prema mišljenju fanova, Mattyju Healyju i Joeu Alwynu, ali u jednoj pjesmi proziva i Kim Kardashian.

Alwyn se maknuo s Instagrama

Fanovi su prepoznali njezinog bivšeg dečka Joea Alwyna u pjesmi „So Long, London” zbog čega je on ugasio mogućnost komentiranja na svojim objavama na Instagramu kako ne bi dobivao komentare ljutitih Swiftieja. Tvrde da pjesma opisuje slomljeno srce pjevačice prekida dugogodišnje veze s glumcem.

„I left all I knew/ You left me at the house by the Heath/ I stopped CPR, after all it‘s no use/ The spirit was gone, we would never come to”, pjeva Swift.

image

Taylor Swift i Joe Alwyn

Theimagedirect.com/The Image Direct/Profimedia/Theimagedirect.com/the Image Direct/profimedia

Iako je Alwyn ugasio komentare na Instagramu, po X-u fanovi pišu koliko su ljuti na njega.

„Želite da ostavim Joea Alwyna da slobodno diše nakon ‘So Long Londona‘? Biste li vi pustili čovjeka da živi slobodno ako povrijedi vašu majku?”

„Slušam ‘So Long, London‘ i samo jedno kratko pitanje za Joea Alwyna... Što si učinio našoj Taylor?” napisao je još jedan emotivni Swiftie.

image

Taylor Swift s bivšim dečkom Joeom Alwynom

Splashnews.com/Splash/Profimedia/

O kratkoj romansi

U pjesmi „The Smallest Man Who Ever Lived”, fanovi vjeruju, Swift je „napala” svog bivšeg dečka Mattyja Healyja. Mnoge je iznenadila ova aluzija na kratku vezu od dva mjeseca prošle godine koju je Taylor imala s Mattyjem nakon prekida s Joeom Alwynom.

„You tried to buy some pills from a friend of friends of mine/ But they just ghosted you/ Now you know what it feels like”, stihovi su iz pjesme.

image

Taylor Swift i njen dečko Matthew Healy u New Yorku

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Obožavatelji su to shvatili kao referencu na Mattyja, koji je sin Denise Welch i Tima Healeya. Stihovi se odnose na čovjeka u „odijelu Jehovinog svjedoka” koji je „hrđao moje sjajno ljeto”, pjeva Swift. Matty je poznat po nošenju odijela tijekom nastupa, a vjeruje se da se par razišao prošlog ljeta. Osim toga, Matty je bio iskren o svojim problemima s drogom i spekulacijama oko njegove visine. Naime, on tvrdi da je visok 177 cm, ali da se čini nižim u odnosu na druge članove The 1975.

„Svi su visoki 193 cm, pa se čini da sam ja 165 cm”, kazao je o toj temi.

Njegova teta Debbie Dedes otkrila je kako je Matty reagirao na pjesmu.

„On neće biti uopće iznenađen pjesmom. On i ona znaju što se događalo.”

Debbie je za Daily Mail otkrila kako je njezin nećak „vrlo sretan” u novoj vezi i da obitelj „zna nešto više o tome što se događalo” s Taylor „nego što je poznato medijima.”

Kim joj se boji odgovoriti

Među pjesmama drugog izdanja je pjesma „ThanK you aIMee” za koju obožavatelji vjeruju da je upućena Kim Kardashian jer su u nazivu pjesme velika slova K, I i M. Kardashian slaže s fanovima i misli da je pjesma upućenja njoj, ali osjeća se stjerano u kut jer ako odgovori, boji se da će je napasti vojska fanova Taylor Swift.

„Taylor je posramila Kim i ona zna da ništa u vezi toga ne može napraviti. Kim se ovog pribojavala i sad je stjerana u kut jer zna da će je vojska Taylorinih fanova uništiti ako išta kaže”, rekao je izvor za Daily Mail.

„Ona planira šutjeti i nada se da će to nestati, ali njezini prijatelji znaju da je tek počelo. Fanovi joj već pišu na njezine Instagram objave „thanK you aIMee”. Taylor je napravila puno diss trackova, ali nikad nije imenovala za koga je njezina pjesma napisana. Nema druge interpretacije. Napisano je i trajat će zauvijek”, objasnio je izvor.

image

Kim Kardashian

Etienne Laurent/Afp

Izvor dodaje kako je Kim „svjesna boli” koju je uzrokovala Taylor i „usrdno se trudila iskupiti u prošlim godinama. Ali nikad nije napravila ono što je Taylor trebala – ispričala se.”

Pjesma „ThanK you aIMee” referira se na zločestu djevojku iz srednje škole imena Aimee za koju fanovi vjeruju da je Kim. Nesuglasice između Kim i Taylor počele su zbog Kardashiankinog bivšeg supruga Kanyea Westa. Naime, reper je skočio na pozornicu dodjele VMA nagrada 2009. obratio publici čime je prekinuo Taylorin govor zahvale.

„Hej, Taylor, stvarno mi je drago zbog tebe. Pustit ću te da dovršiš, ali Beyonce je imala najbolji video svih vremena”, rekao je. Nakon što se 2014. udala za Kanyea, Kim je bila uz njega sljedeće godine kada mu je Taylor uručila nagradu za životno djelo na dodjeli VMA.

image

Kanye West i Taylor Swift

Xpusjp/Backgrid Uk/Profimedia/Xpusjp/backgrid Uk/profimedia

Činilo se da su okončali svoju svađu, ali u intervjuu za Rolling StoneTaylor je rekla da nije bilo tako.

„Stajala sam u publici s rukom oko njegove supruge, a jeza mi je prošla kroz tijelo”, prisjetila se.

image

Taylor Swift i Kim Kardashian

Xpusjp/Backgrid Uk/Profimedia/Xpusjp/backgrid Uk/profimedia

„Shvatila sam da je tako dvoličan. Da želi biti fin prema meni iza scene, ali onda želi izgledati cool, ustati pred svima i pričati sr**a. I bila sam tako uzrujana. Želio je da dođem razgovarati s njim nakon događaja u njegovu garderobu. Nisam otišla.”

Potom se Kanye u svojoj pjesmi „Famous” iz 2016. obratio Swift.

„I feel like me and Taylor might still have sex, Why? I made that b*tch famous”, glase stihovi. Pjevačica se uvrijedila na to, a i video uz pjesmu je bio problematičan jer pokazivao golu Swift kako leži u njegovu krevetu uz druge slavne osobe.

Kasnije je Kanye tvrdio da je zvao Swift kako bi mu dala dopuštenje da koristi njezino ime, ali ona je tvrdila da nije odobrila korištenje imena u ovakvom kontekstu. Kasnije je Kim navodno izmontirala telefonski razgovor između supruga i pjevačice, a zbog tih laži je Taylor patila, ali čini se da je sad uzvratila udarac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:59