PREUZAK KOLNIK

Teška nesreća u omiškom zaleđu: Kamion pao u ponor nedaleko od škole, promet državnom cestom je prekinut

Stvaraju se kolone u oba smjera, a ona prema Gatima, Omišu i Splitu duga je gotovo dva kilometra

Ilustrativna fotografija

 Goran Šebelić/cropix/

Još jedna prometna nesreća na dalmatinskim cestama dogodila se danas, nešto prije 14 sati, javlja Slobodna Dalmacija.

Kako doznaju, u mjestu Čišla, na državnoj prometnici koja spaja Omiš s autocestovnim lvorom u Blatu na Cetini, ali i splitsko područje sa Šestanovcem, kamion je sletio u ponoj s južne strane kolnika.

Prema navodima mještana, na toj lokaciji mimoilazila su se dva teretna vozila i ono koje se nalazilo na traku u smjeru Zvečanja i Blata na Cetini je propalo u provaliju.

U tijeku je akcija izvlačenja kamiona pa je promet - prekinut. Zbog toga se stvaraju kolone u oba smjera, a ona prema Gatima, Omišu i Splitu duga je gotovo dva kilometra.

Vozači s područja Poljica i primorja, ali i svi oni koji se intenzivnije kreću tim smjerom, već desetljećima upozoravaju na neprikladnost te ceste za promet većih i težih vozila. Unatoč podizanju na status državne prometnice, kolnik je uzak i za današnje automobile, prolazi tik pred kućnim dvorištima, prodavaonicama, ali i školom u Čišlama nedaleko od koje se nesreća i dogodila.

Sreća u svemu je bila što je nastava u OŠ "1. listopada 1942." već bila završila, pa učenika-pješaka nije bilo uz kolnik, a školski autobusi i roditelji već su odveli djecu, javlja Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 08:09