OBJAVILA NA X-U

Jadranka Kosor o Penavi: ‘Jedna stvar nikako mi nije jasna kod Domovinskog pokreta...‘

U ožujku je Domovinski pokret predao je kaznenu prijavu protiv predsjednika Vlade Andreja Plekovića i to zbog migranata.

Zagreb, 060723.
Novinarski dom, Perkovceva 2.
Predstavljanje knjige Kraljica: Zivota ima i izvan politike autorice Jadranke Kosor.
Na fotografiji: Jadranka Kosor.

 Zeljko Puhovski/Cropix

Bivša premijerka Jadranka Kosor, koja vodi prilično aktivan život na X-u (bivšem Twitteru), komentirala je posljednja šuškanja o tome kako postoji mogućnost da u dogovoru s oporbom šef Domovinskog pokreta, Ivan Penava, postane predsjednik Sabora.

Naime, paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje Vlade, odvijaju se i razgovori o većini koja bi konstituirala Sabor, u kojima Domovinski pokret također sudjeluje.

Proteklih su dana čelnici DP-a u tu svrhu razmijenili mišljenja s predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom, koji je predstavljao koaliciju Rijeke pravde, te izaslanstvom Mosta i Hrvatskih suverenista. Na sastanku s potonjima su čuli prijedlog da novi predsjednik Sabora bude – Penava, piše Novi list. Ove dvije grupacije nemaju niti blizu dovoljno glasova za to da Penava zamijeni Jandrokovića, ali ako bi s s tim složile stranke koje čine Rijeke pravde, pa Možemo!, IDS, Posavčev Sjever i Fokus, prešlo bi se 76.

- Vele da oporba nudi Penavi da bude predsjednik Sabora. Ali je nejasno zašto to mjesto DP ne traži u pregovorima sa strankom protiv čijeg su šefa podnijeli kaznenu prijavu zbog zlouporabe položaja i ovlasti? - podrugljivo je upitala Kosor.

Podsjetimo, u ožujku je Domovinski pokret predao je kaznenu prijavu protiv predsjednika Vlade Andreja Plekovića i to zbog migranata.

Prva stavka prijave odnosi se na mogući utjecaj koji je Plenković, zbog svog položaja, imao na izbor glavnog državnog odvjetnika. Drugo kazneno djelo zbog kojega ga je prijavio Domovinski pokret je što nije zatvorio granicu koju prelaze ilegalni migranti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:39