TMURNO I SIVO

Naoblaka i kiša zahvatit će čitavu Hrvatsku, za dio zemlje najavljeni pljuskovi, grmljavina pa čak i snijeg

Za nedjelju je najavljeno i dodatno zahladnjenje s mogućnošću snijega u gorskoj Hrvatskoj

Ilustracija

 Damjan Tadic/Cropix

U subotu će biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, najprije na zapadu i u središnjoj Hrvatskoj, a navečer i u noći na nedjelju i na krajnjem jugu, javlja DHMZ. Pljuskovi i grmljavina najvjerojatniji su na sjevernom Jadranu, a u višem gorju očekuje se susnježica i snijeg. Na istoku zemlje većinom suho.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, prolazno su mogući jaki udari. Na Jadranu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, lokalno i jaki, duž obale i bura, prema večeri na sjevernom dijelu u jačanju pa će podno Velebita na udare biti i olujna. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17 °C, u Gorskoj Hrvatskoj malo niža.

Slično vrijeme nastavit će se i u nedjelju. Prijepodne će biti pretežno oblačno uz povremenu kišu uglavnom u istočnoj Hrvatskoj i Dalmaciji te u gorju gdje će mjestimice biti i snijega. Sredinom dana smanjenje naoblake s jugozapada.

Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na moru umjerena i jaka bura, osobito podno Velebita na udare i olujna, navečer u slabljenju. Najniža temperatura zraka između 2 i 7, na moru od 7 do 12 °C. Najviša dnevna između 8 i 12, na Jadranu od 14 do 17 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:22