POČELO JE

Trump zadrijemao na vlastitom suđenju? Bidenovi ljudi likuju: ‘Tjedan iz noćne more uspavanog Dona‘

Bidenov izborni stožer ismijao je bivšeg predsjednika

Donald Trump na suđenju

 Pool/Getty Images/Profimedia/Pool/getty Images

Donald Trump nebrojeno je puta aktualnog američkog predsjednika Joe Bidena nazvao "pospanim Joeom", time sugeriravši kako je 81-godišnji predsjednik preumoran ili "kognitivno oštećen" da bi služio u Ovalnom uredu. Sada su Trumpovi protivnici iznijeli slične tvrdnje o bivšem predsjedniku.

Ovotjedno drijemanje bivšeg predsjednika u sudnici tijekom suđenja u New Yorku – naime, više novinara i promatrača suđenja kazalo je da su vidjeli Trumpa kako drijema tijekom sva prva četiri dana suđenja – dalo je podstrek Bidenovoj kampanji da okrene narativ protiv Trumpa, piše Newsweek.

Sada tako stožer Bidena ismijava bivšeg predsjednika Donalda Trumpa nazvavši ga "uspavanim Donom" nakon izvještaja da je zaspao u više točaka tijekom suđenja za tajni novac u New Yorku ovog tjedna.

Trump se inače izjasnio nevinim po 34 točke optužnice za krivotvorenje poslovne dokumentacije povezane s prikrivanjem novca isplaćenog zvijezdi filmova za odrasle Stormy Daniels tijekom njegove predsjedničke kampanje 2016.

U priopćenju za javnost pod naslovom "Presuda je stigla: pospani Don ima tjedan iz noćne more", Bidenov izborni stožer ismijao je bivšeg predsjednika.

Glasnogovornik Biden-Harrisove kampanje 2024. James Singer dodao je u izjavi uključenoj u priopćenje "strategija Trumpove kampanje jest da zapravo ne provodi kampanju, da rasipa novac, da se ponaša kao ulični lupež, a forsiranje njihovog ekstremnog programa tjera sve više birača."

- Birači žele ekonomiju koja radi za njih, a ne milijardere koji su zaštićeni od zakona i mogu raditi što god zamisle. Žele predsjednika usredotočenog na rješavanje njihovih problema umjesto onoga koga proždiru vlastiti - napisao je Singer.

Glasnogovornik Trumpove kampanje Steven Cheung rekao je za The Washington Post da su izvještaji o bivšem predsjedniku koji je spavao na sudu "lažne vijesti od novinara koji nije ni bio u sudnici", dok je istaknuo kako "Biden neprestano zaspi na sastancima, te se konstantno spotiče i pada."

Novinarka na koju je Cheung očito mislio jest novinarka New York Timesa Maggie Haberman, čiji tweet u petak je započeo cijelu priču.

"Slabi i umorni Donald Trump ponovno je zaspao na sudu", komentirali su iz stožera kampanja dijeleći tweet novinarke New York Timesa.

Trumpov povratak na sud očekuje se u ponedjeljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 09:50